Szabvány igazolványkép készítése

Ahogy mi csináljuk:

A mi fotóstúdiónkban előzetes bejelentkezés nélkül készítünk igazolványképeket. Mindenféle igazolványkép készítésére van hivatalos szoftverünk, sőt színes hátterekkel is rendelkezünk, hiszen némely ország kék, vagy piros hátteret ír elő. Az igazolványkép nagyteljesítményű professzionális Nikon fényképezőgéppel készül, professzionális portréobjektívvel felszerelve. Elsőre ez talán túlzásnak tűnik, de egyáltalán nem az! Az arc fotózásánál egyszerűbb objektíveknél torzulások lépnek fel. Legjobb példa erre a mobiltelefon által készített fénykép. Bármilyen óvatosan és szakszerűen próbálsz egy mobiltelefonnal fotózni, az arc sohasem lesz helyes, mindig valamilyen irányban eltorzul a fej ezen belül a szem, az orr, a száj. Tehát ahhoz, hogy igazi hasonmás legyen az arcodról, egy profi objektívvel kell lefényképezni.

A mi stúdiónkban rögtön megmutatjuk az elkészült fényképet, és ha nem tetszik, készítünk rólad egy újat. Mi több, ha nekünk nem tetszik, megbeszéljük veled, hogy próbálj egy kicsit más arcot vágni. Vannak olyan igazolványképek, mint az USA igazolványképek, ahol viszont előírás a blazirt tekintet! Tehát egy mosolygás már elfogadhatatlanná teszi a képet, visszadobják. Ezeket mi mind tudjuk, és elmondjuk neked.

A fotózásnál figyeljük, hogy mindkét füled látsszon, jól álljon a nyakkendőd, ne álljon szerteszét a hajad. A felvételt egy stúdióvaku világítja meg egy fotóernyő közbeiktatásával. Ezáltal az arc a legkedvezőbb világítást kapja, amely minden testrészt tárgyilagosan megkülönböztet. Tehát árnyék nem képződik sem az arcon, sem a háttérben. A háttér fehér, a magyar szabványnak megfelelő.

A fényképeket kérheted papíralapon. Alapból négy képből áll az igazolványkép 3,5×4,5 cm méretben, amely egy világszabvány. Ezt egy Polaroid típusú igazolványkép kivágóval metsszük ki, amely lekerekített sarkokkal vágja ki az igazolványképeket. Sok helyen nem fogadják el, ha nem ezzel a lekerekített sarkokkal viszed az igazolványképedet. Ugyanis bizonyos helyeken az igazolványképet átlátszó anyaggal leragasztják. a hegyes igazolványkép szélek felszakítják a ragasztót egy kis idő után, emiatt kell a lekerekített sarok.

Az igazolványképet kérheted digitálisan is. Kérheted szabvány pixelszámban, ahogy megadták neked hivatalos helyről a kívánalmakat. Ha nem tudod, segítünk ebben neked. De kérheted az igazolványépet teljes felbontásban is. Ebből te magad is ki tudod majd vágni a neked megfelelőt, illetve más célra is felhasználhatod a digitális képet.

Kérheted papíralapon, plusz digitálisan is. A digitális igazolványképet legcélszerűbb, ha e-mailben kéred. Így megmarad a levelezésedben, nem történik meg az, hogy mondjuk a pendrive otthon maradt, vagy éppen nem olvasható. Az e-mailben megőrzött igazolványkép nagy segítséget jelent, ha külföldön elveszted az irataid, vagy éppen külföldön kell egy újabb igazolványkép. Ilyenkor egy fotólaborba csak továbbítod a képedet, és azonnal tudnak belőle igazolványépet csinálni.

Az igazolványkép néhány perc alatt elkészül. Különleges méretnél különleges vágógéppel vágjuk ki a papíralapú igazolványképeket.

Hívjál, ha valamit nem értesz, vagy kérdezni akarsz igazolványképpel kapcsolatban: Ha mobilról nézed, egy gombnyomással hívhatod is ezt a számot: +36 30942 8553

1152 Budapest, Rákos út 86. Nyitva hétköznap 10.00-17.30 között. Szombaton kell? Hívjál!

Ha komolyabb fényképek kellenek, mondjuk üzleti portré, akkor a fenykepesz.eu oldalon találsz fontos információkat.