Igazolványkép és portréfotó készítése

Bár sokan lekezelően beszélnek egy igazolványkép minőségéről,

ez sokszor nem igaz. Tény, hogy a legtöbb ember már úgy ül le a fotóstúdió székére, hogy mindegy, milyen lesz, ez csak egy igazolványba kell!.
Ezzel tény, hogy behatárolják a fénykép lehetséges minőségét.
Mit szoktak mondani, amikor elkészült, mikor meglátják az igazolványképet?
5 év fegyház, vagy tárgyalás nélkül 10 év börtön, és hasonlókat.

Viszont aki eleve úgy gondolja, hogy az igazolványképet más, nemesebb célokra is fel tudja használni, sokszor nem téved! Már maga az elhatározás is mássá teszi az arcát, kiütközik valamiféle bizakodás, remény. Amikor pedig elkészül az igazolványkép, örömmel nyugtázzák, hogy ez igen, ez jó lesz másra is! Mert az igazolványképből sok esetben több készül, mint amire azonnal szüksége van az embernek. Tehát mindenki elgondolkodik, mi legyen a többi, feleslegessé vált fénykép sorsa. Adhatjuk anyukánknak, nagymamáknak, netán a kedvesünknek, vagy éppen kapóra jöhet egy jó álláshirdetéshez is! A mi stúdiónkba gyakran jönnek olyan emberek, akik álláskereséshez szeretnék felhasználni az igazolványképeiket. Ilyenkor megkérdezzük: netán fontos állás megszerzéséhez kell? Vagy már az állás többnyire biztos, és az igazolványkép csak kötelező formalitás hozzá? Ugyanis lehet szerepe a jó fényképnek egy jobb állás megszerzéséhez, ez a tapasztalatunk! Ezt már inkább üzleti portrénak nevezzük, ami már egy jóval összetettebb fotózás, mint az egyszerű, szabvány igazolványkép. Az üzleti portréfotó több háttérrel készül, és sok beállítás kell hozzá. Megfelelő fények, hogy kihozzák a fényképezendő személy potenciálját maximálisan. Meg kell itt jegyeznem, hogy milyen problémák lépnek fel egy ilyen üzleti jellegű fényképezésnél. Elsősorban hangulati problémák. Akinek nincs állása éppen, hát jókedve sincs sok. Vidám, jövőbe néző tekintete meg pláne nincs. Ráadásul könnyen elképzelhető az is, hogy sok kedve sincs a fotózáshoz. Inkább csak szeretné bezárni azt a kört, hogy “én megtettem mindent”. Ezt a hangulati falat kell nekünk átütnünk, hogy kilhozzuk az illetőből a megnyerő tulajdonságokat. Ez nem megy egy, vagy egy-két képből, erre már az igazolványkép a legritkábban képes!

Az igazolványkép azonosításra való, persze a mi stúdiónkban sokszor nagyon jól sikerül, és túlmutat azon, amire készül! A portréfotó ennél nagyságrenddel nagyobbat teljesít: felemel, bizalmat sugall, biztos sikert generál neked!

 
+36 30942 8553